لیست اختراعات طهمورث کشاورز


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1395/05/10
تاریخ ثبت: 1395/05/10
خلاصه اختراع:

زمينه : دارورساني كنترل شده با استفاده از سامانه¬هاي ذره¬اي و در شاخه علمي پليمر و دارويي برخي از بيماران از بوي نافذ تركيبات معطر دارويي(اسانس)خوراكي رضايت نداشته واز مصرف آنها خودداري مي كنند. براي رفع اين مشكل، سامانه¬اي طراحي شده كه بر حسب نياز قابليت آزاد سازي كنترل¬شده مواد معطر دارويي را درزمان¬هاي متفاوت و مكان¬هاي مشخص از سيستم گوارشي،دارد. مواد معطر(نعناع) بر روي ميكروكريستالين سلولز جذب سطحي شده وبه شكل جامددرآمده و پس از گرانول¬سازي، با سوسپانسيون هايي از پليمرتا نسبت 15/0 نرم¬كننده به پليمر، روكش داده شدند. سازوكار كنترل كننده رهايش ماده فعال از اين سامانه شامل واجذب نعناع از سطح بستر و همچنين پوشش¬دهي سامانه با يك غشاء پليمري حساس يا غير حساس به pH است.دراين اختراع به جاي استفاده از سه لايه روكش(در پتنت هاي قبلي ذكر شده كه زمان و هزينه بالاتري را به دنبال دارد) از يك لايه روكش استفاده شده و جذب مناسب ماده معطر بر روي جاذب و تبديل آن به ماده جامد مانع از فراريت سريع اسانس و بدنبال آن پايداري سامانه مي شود. نمونه ها داراي اندازه ذره اي 750 تا 1500 ميكرومتر، بيشينه جذب ماده معطر توسط جاذب 10 تا 20 درصد وزني جاذب وضخامت روكش 50 تا 150ميكرومتراست. كاربرد اين سامانه¬ها در درمان انواع بيماري¬هاي دستگاه گوارش مانند كوليك، التهابات و عفونتهاي گوارشي است.

تاریخ اظهارنامه: 1396/12/12
تاریخ ثبت: 1397/07/29
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي و شيمي پليمر مي باشد. در اين اختراع، سامانه كنترل رهايش ذره اي گزارش مي شود كه قابليت رهايش كنترل شده مواد معطر شوينده (مثلا اسانس روبيليا) را داشته وبا توجه به طراحي انجام شده قادر است محتواي خود را برحسب نياز در زمان هاي مختلفي پس از قرار گرفتن در محيط رهايش، آزاد كند. سازوكار كنترل كننده رهايش ماده فعال از اين سامانه واجذب عامل فعالي است كه بر سطح يك بستر پليمري مناسب جذب شده است. دومين سازوكار كنترل كننده رهايش مي تواند پوشش دهي سامانه با يك غشاء پليمري حساس به رطوبت باشد. پس از استفاده از اين سامانه، به دليل استفاده از پوشش هاي پليمري عامل فعال بارگذاري شده به طور كنترل شده وبه صورت سريع يا آهسته آزاد مي گردد. يكي از كاربردهاي اين سامانه ها در پودر هاي شوينده معطر است.

تاریخ اظهارنامه: 1401/03/08
تاریخ ثبت: 1401/06/07
خلاصه اختراع:

فورفورال ماده شيميايي ارزشمندي است كه درختي از محصولات مختلف فوراني برپايه آن قابل استحصال است. ايده اصلي اين اختراع استفاده از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت به عنوان يك زيست‌توده ارزان قيمت، در دسترس، تجديدپذير و فاقد كاربرد صنعتي مشخص است. فورفورال تركيب حدواسط ارزشمندي براي توليد ديگر تركيبات حدواسط مانند فورفوريل الكل يا مواد ارزشمند شيميايي ديگري است كه كاربرد زيستي مشخصي به عنوان دارو و ... داشته باشند. بدين منظور، ابتدا همي¬سلولز، ليگنين و سلولز از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت جداسازي، خالص¬سازي و هويت¬يابي شدند. در مرحله استحصال فورفورال تأثير متغيرهايي مانند زمان استخراج، زمان خيس خوردن، نسبت حجم اسيد به وزن همي سلولز و همچنين مقدار نمك بر بازده استخراج فورفورال بررسي شد تا شرايط و فرمولاسيون بهينه از نظر مقدار بازده توليد فورفورال به دست آيد و فورفورال حاصل با استفاده از تكنيك¬هاي GC-MS، FTIR، 1HNMR و 13CNMR هويت¬يابي شد و باقيمانده ضايعات ليگنوسلولزي در اين مرحله به كربن فعال تبديل شد. در مرحله بعد، مشتقات مختلفي از فورفورال تهيه و شناسايي شدند. چون منومر فورفوريل الكل، پركاربردترين مشتق فورفورال محسوب مي¬شود، ابتدا توليد فورفوريل الكل از فورفورال از طريق واكنش كانيزارو/ كراس كانيزارو به عنوان ساده¬ترين، اقتصادي¬ترين و در دسترس¬ترين روش احياي فورفورال در فاز مايع انجام شد و هم فورفوريل الكل و هم محصول جانبي اين واكنش يعني فوروئيك اسيد مورد استفاده در صنايع از جمله صنايع غذايي جداسازي و هويت¬يابي شدند. در ادامه، زنجيره ارزش افزوده برپايه مواد فوراني با توليد مواد دارويي بر پايه حلقه فوران شامل نيتروفورازون، نيتروفورانتوئين و دي¬متيل آمينو فورفوريل الكل به عنوان پيش¬ماده رانيتيدين تكميل شد و محصولات به دست آمده با تكنيك¬هاي FTIR، 1HNMR و 13CNMR شناسايي شدند.

موارد یافت شده: 3